Matcha smink och kläder

Last modified date

Att matcha din makeup med din outfit kan bli väldigt snyggt om du får till det på rätt sätt. Om du behöver uppdatera din höstgarderob för att få till snygga outfits tillsammans med din makeup ska du kolla in NA-KD som har ett fantastiskt sortiment av modeplagg. De har alltid det senaste modenyheterna, allt för att du ska kunna klä dig snyggt och stilsäkert. I höst är det bland annat stickat i olika tappningar, rosa, grönt, vida ärmar och skräddade plagg som är trendigt.

Matcha inte för mycket

När du ska matcha smink och kläder ska du tänka på att det kan bli lite för övermäktigt att ha en färgstark outfit tillsammans med en djärv sminkning. För att veta hur du ska gå tillväga kan du tänka att du ska utgå ifrån ett klädesplagg. Om du ska ha en blus eller klänning i en djärv ljus färg kan du plocka upp den i läppstiftet och i rodnaden. Om du exempelvis har en klänning i korall är ett läppstift i den färgen perfekt. När det kommer till ögonskugga kan du tänka att skuggan ska vara ljusare än din outfit. Det är viktigt att matcha men det får inte gå till överdrift. Försök att få till en bra röd tråd. Bär smink som matchar dina accessoarer eller komplettera dina kläder med din sminkning. Om du bär mycket neutrala färger på kläderna kan du ta ut svängarna när det kommer till makeup. Det viktigaste av allt när det kommer till både smink och kläder är att du väljer sådant som du gillar och känner dig bekväm att bära.

Höstens makeuptrender

För att få inspiration hur du ska sminka dig kan du kolla in höstens makeuptrender. En trend är eyeliner. Ögonen ska stå i totalt fokus och du kan med fördel addera två linjer bredvid varandra. Det får större effekt och är dubbelt så snyggt. Att ha mjukt sotade ögon med en naturlig bas och lite skimmer på kindbenen är helt klart en makeuptrend som både är elegant och modern. Att låta läpparna stå i fokus är också stilsäkert.

kalle