Kosmetika för män

Last modified date

Att ta hand om sitt yttre är inte exklusivt för kvinnor. Det finns en hel del kosmetika och produkter som är framtagna för män och i den här delen får du veta allt om hur du som identifierar dig som man kan ta hand om ditt yttre genom små enkla knep.

 

Kosmetika

Vi börjar med det som skrämmer män mest: smink. Du behöver inte använda dig av färgglada ögonskuggor om du inte vill det. Däremot finns det en hel del kosmetika som kan hjälpa dig att få en slätare hy och dölja skavanker. För att få en jämn, slät hy kan du använda dig av en foundation. En foundation är ett sorts bassmink du använder i ditt ansikte för att få en jämn hudton. Ovanpå din foundation kan du sedan använda en concealer som används för att dölja finnar eller andra skavanker med. För att få en matt finish kan du använda dig av ett transparent puder. Vill du få en lätt solkysst look kan du använda dig av en bronzer på dina kindben och i pannan. Är du osäker på hur smink ska appliceras finns det en hel del bra guider på internet.

Dofter

Ett annat sätt att ta hand om sig själv är genom att dofta gott. Dofter är till både för dig själv och för andra och det finns en hel del väldoftande parfymer och deodoranter på marknaden. Det många glömmer bort är att en del parfymmärken även tillverkar deodoranter. Om du till exempel gillar parfymer av Hugo Boss finns det Hugo Boss deo du kan kolla in.

Hudvård

Att ta hand om sin hud är alltid viktigt. Särskilt om du vill att din hud ska må bra och se bra ut under hela livet. Då är hudvård något du bör införskaffa om du inte redan har det. Om du bara ska investera i en typ av hudvård så är det en dagcreme du ska köpa. En dagcreme använder du dagligen för att ge ditt ansikte den fukt den behöver. Andra exempel på hudvård är ansiktsmasker, serum och rengöring. Det finns även en del fuktgivande och mjukgörande lotions till kroppen.

Hårvård

Förutom att du kan använda dig av schampo och balsam när du tvättar ditt hår finns det en hel del produkter du kan använda som är vårdande och för styling. För att ge ditt hår en extra boost kan du använda dig av en hårolja. För att styla ditt hår kan du till exempel använda dig av en pomada som du använder när du vill styla ditt hår och vara säker på att det hålls på plats.

kalle