Sminka dig som ett proffs med olika makeup hacks

Last modified date

För att du ska kunna ta din makeup till nästa nivå finns det några bra knep som du kan använda dig av. Med rätt makeup och teknik kan du få oanade effekter. Men om du vill göra ytterligare saker för att förstärka ditt utseende eller reducera ålderstecken som du har fått kan du välja att göra en eller flera behandlingar. Du kan exempelvis göra injektionsbehandlingar med fillers eller botox. Gå in på estetiskainstitutet.se om du är intresserad av att veta mer om injektioner. De erbjuder även innovativa hudvårdsbehandlingar som ger ett bra resultat. Om du vill ha hjälp med dina specifika behov ska du gå in på webbsidan estetiskainstitutet.se och boka en tid för en konsultation. Då kommer en behandlare att berätta vad som skulle passa bäst för just dig.

Använd din concealer rätt

Du kan sedan revolutionera din makeup med olika tricks för att se fantastisk ut. Att ha en bra bas är grunden i en bra makeup. Om du anser att din concealer inte riktig gör jobbet kan det vara så att du inte lägger den på helt rätt sätt. För att en concealer ska ha bäst effekt ska du ljusa upp hela partiet runt ögonen. Det kommer dölja mörka ringar perfekt. Rita en uppochnervänd triangel med din concealer under ögat. Den nedersta spetsen ska sluta en bit ner på kinden. Jämna ut och fyll i med en svamp eller borste. Du kan även med en concealer skapa snygga ögonbryn. Lägg concealer runt om ögonbrynen med en platt pensel så att linjerna blir skarpa och raka. Det kommer göra att din ögonbryn ramas in och ser nyplockade ut. Om du inte lyckas med att hålla finnarna borta, att de lyser igenom, kan du först applicera foundation på området för att sedan lägga concealer på.

Håll formen på ögonfransarna

Om du har problem med att din foundation försvinner från din näsa och den snabbt blir oljig, kan du grunda med en primer som absorberar olja för att sedan fixera med en setting spray. Lägg sedan på din foundation och du kommer att ha ett perfekt resultat som håller hela dagen utan oljig nästipp. I fall du är trött på att dina ögonfransar aldrig håller sig böjda kan du även använda setting sprayen där. Du kan använda setting sprayen som en grund innan du applicerar mascaran. Det kommer göra att dina fransar håller formen hela dagen.

Bronzer ramar in ansiktet

Countouring är något som ramar in ansiktet. Det är dock inte helt enkelt att veta hur du ska lägga och jobba med countoring. Tricket är att du ska lägga sminket i en trea, det kommer ge en fin inramning. Svep med bronzer över pannan, käklinjen och kindbenen. Tänk på att hellre ha lite bronzer på borsten än för mycket.

kalle