Få en perfekt makeup genom att förbereda huden

Last modified date

Att ha en fräsch och välmående hy är a och o för att resultatet av din makeup ska bli perfekt. En trött, torr och obalanserad hud kan många gånger få din makeup att se sämre ut. För att ta hand om din hud på bästa sätt kan det vara värt att göra olika behandlingar. På Akademikliniken kan du bland annat göra olika ansiktsbehandlingar för att få en riktigt fin hy. De erbjuder allt från klassiska skönhetsbehandlingar till olika hudföryngringsbehandlingar. När du investerar i din hy kommer du att få fantastiska resultat, speciellt när du sminkar dig.

Att huden är ordentligt återfuktad är viktigt

Förutom behandlingar ska du förbereda huden inför sminkningen. Om du har en speciell kväll framför dig vill du förbereda den lite extra. Då kan du exempelvis göra en porbehandling någon dag innan för att få en så ren hy som möjligt. Samma dag som du ska göra din festligare makeup kan du göra en ansiktsmask så att din hud är extra återfuktad. Oavsett festligheter eller inte ska du alltid ta för vana att återfukta huden ordentligt innan du lägger din makeup. Att använda ett serum tillsammans med en dagkräm är ett tips. Att använda en ansiktsolja kan också vara bra. Oljan ska inte ligga som ett täcke över huden utan den ska gå in i huden så att den är lätt återfuktad och återfettad. Om oljan inte går in i huden kan det vara värt att testa en annan sorts olja. Att göra peeling med jämna mellanrum är också något som du kan göra. För att skydda huden efter att du har gjort en peeling kan du lägga en ansiktsmask. Peeling är bäst att göra på kvällen för då hinner huden återhämta sig under natten.

Ansiktsvatten fräschar upp makeupen under dagen

Om du inte har en bra bas innan din makeup kommer huden istället att börja “äta” av ditt smink, speciellt om du har extra torra ställen. Om du har en bra bas kommer huden att ta från hudprodukterna och makeupen förblir orörd. Om du vill att din makeup ska hålla hela dagen kan det vara en bra idé att använda en primer eller en cc-kräm innan du applicerar foundation. Det finns olika typer av primers med olika konsistenser och effekt. Sista steget för en perfekt makeup är att fixera den med ansiktsvatten eller en mist. Ansiktsvatten ger en skön känsla och det känns fräscht. Du kan med fördel spraya ansiktet några gånger under dagen. Tänk på att sömn och att dricka tillräckligt mycket vatten också bidrar till en välmående hy.

kalle