Rigga din egen makeup-studio hemma

Last modified date

Gillar du att sminka dig även till vardags, men känner att du inte har rätt miljö? Då har du hittat helt rätt. Här får du nämligen smarta tips på hur du skapar en optimal makeup-inredning hemma. Små detaljer som gör stor skillnad både när det gäller stämning och resultat.

Lär dig mer om hur du optimerar dina sminkrutiner med rätt möblemang, tillbehör och belysning. Här får du en guide i hur du installerar en makeup-studio på hemmaplan!

Smarta tillbehör gör allt enklare

Det kan vara svårt att få tid till sminkningen när det är snålt med tid på morgonen innan jobb eller skola. Därför är det extra viktigt att investera i rätt tillbehör som gör dina rutiner enklare att hinna med. En effektiv handdukstork med el vill du inte vara utan eftersom du smidigt hänger upp din handduk efter att ha duschat. Dessutom kan du använda din handdukstork el för att snabbt torka dina sminkhanddukar. Du bör alltid tvätta ansiktet rent inför en makeup-rutin och du använder en handduk för att torka dig. Efteråt kan du enkelt hänga upp den på din handdukstork el så har du den torr lagom till nästa gång den ska användas.

Förutom den smarta handdukstorken bör du också ha praktiska förvaringsboxar tillhands i badrummet. Välj gärna den typen av boxar du enkelt kan rengöra eftersom smink såsom puder och foundation lätt smutsar ner. Har du en el handdukstork är det dock viktigt att du inte placerar plastboxar i direkt närhet. En handdukstork el är effektiv och torkar snabbt, men det innebär även att du ska vara försiktig.

Viktigt med rätt ljus och belysning

För en perfekt sminkning är det ytterst viktigt att du har rätt arbetsljus. Det gäller oavsett du ska göra en vardagssminkning eller en mer avancerad fest-makeup. Satsa på LED-ljuskällor när du inreder din makeup-studio hemma. De är inte bara arbetseffektiva utan även energisnåla.

Du kan dessutom investera i en praktisk sminkspegel med inbyggd belysning. Den är särskilt bra att ha tillhands när du har ett mindre utrymme att utgå från. Det finns även stora speglar med inbyggd belysning och då kan du använda samma eluttag som du använder till din handdukstork.

kalle