Smink för kropp och hår

Det finns en hel del smink på marknaden och produkterna kan användas till olika saker. Det finns också makeup i olika prisklasser så att alla kan finna något som passar just deras plånbok. Men hur kan smink av olika slag egentligen användas på kroppen och i håret?

Vad kan smink användas till?

Det kanske allra vanligaste är att smink används i ansiktet för att förtydliga ansiktsformer eller för att minska olika drag som en kraftig näsa. Smink kan också användas för att dölja till exempel finnar eller ärr. Man kan också sminka sig för att man tycker att det är snyggt eller roligt. Smink kan också användas på andra delar av kroppen för att dölja eller framhäva saker.

Smink för håret

Det finns också smink som används i håret. Det kan röra sig som tillfällig hårfärg eller hårglitter. Det här är kanske mest avsett för barn men för lite roligare tillfällen som maskerad eller fest där man ska vara utklädd fungerar den här typen av hårdekoration även bra för vuxna. Om man har tappat en del av håret kan Nordic Hair hjälpa till med att ordna hårtransplantationer så man kan vara med och smycka ut sitt hår. Man behöver alltså inte vara rädd för att inte kunna vara med och vara fin när man ska på fest eller när det bara är läge att smycka ut sig lite extra.

Att tvätta bort smink

När man har sminkat sig är det viktigt att man tar bort sminket så att huden får andas och vila. Det finns flera sätt att ta bort smink på. Man kan bland annat använda sig av vanlig tvål samt vatten. Det finns också särskild sminkborttagning man kan använda sig av om man till exempel använder vattenfast smink. Det är viktigt att få bort allt, annars kan man riskera att få finnar eller extra torr hy.

Måla på kroppen

Det finns också särskild kroppsfärg i lite större förpackningar som kan användas för att måla större delar av kroppen. Det kan vara praktiskt om man ska klä ut sig till något. Vanliga förpackningar med smink räcker sällan särskilt långt om man vill måla en hel arm till exempel. När man använder smink för hela kroppen kan det vara klokt att tänka på att färgen kan färga av sig. Man bör också tvätta bort all färg efter ett tag. Färgen ska inte vara svår att ta bort, men man kan behöva gnugga lite.

Ansiktsmålning för barn

Barn brukar gilla att leka med smink, men dyrt smink är kanske inte den allra bästa leksaken. Det finns dock billiga färger som används för ansiktsmålning. De är giftfria och ofarliga för barn att använda. Det är inte heller någon fara om barnet råkar få i sig lite av färgen när det leker.

kalle