Grunden för din makeup

Last modified date

Det är mycket som påverkar vilken typ av sminkning som är våra personliga favoriter. Tycke och smak såklart, men också hur våra övriga färger ser ut; om vi är mörka, ljusa eller gyllene i hud och hår, och vilken typ av hy vi har. Allt detta avgör vilken sminkning vi väljer, men att börja med någon typ av foundation är för många självklart.

Stor utveckling bland foundations

Vilken typ av grund vi lägger i vår sminkning är många gånger ett hett samtalsämne sminkintresserade emellan. Lyckligtvis har utbudet av foundation ökat enormt de senaste tio åren, vilket gör det betydligt lättare att hitta den som passar just dig. Under lång tid har det utvecklats typer för både lätt-, medium- och heltäckande resultat och du kan numera också välja om du vill ha en matt variant eller en som ger mer lyster. Något av det senaste som nu syns hos fler och fler märken, och som välkomnas med öppna armar, är foundations som passar många olika hudtoner. Allt från väldigt ljus till nästan svart finns numera att hitta, vilket gjort det möjligt för ännu fler kvinnor att lägga den bästa grunden för sin makeup. Några extra tips för att hålla huden ren och fräsch är att dricka mycket vatten, undvika skräpmat, konditionsträna och se till att få bra sömn. Med de här fyra pusselbitarna kommer du långt till en fin hy som bara kommer stråla ännu mer med hjälp av rätt sorts foundation.

Tänk på solskyddet

Hittills har sommaren varit den årstid då många valt bort foundation, då man inte velat lägga relativt tung makeup på huden när det är varmt och ibland svettigt. Detta är dock något som också förändrats på senare tid, och idag kan du hitta ultralätta foundations som knappt syns eller känns på huden men som slätar ut fint och ger en jämnare hudton. Många innehåller också en del solskyddsfaktor, dock är det viktigt att tänka på att lägga till extra spf om du är ljus i hyn eller av andra anledningar vill skydda dig mot solen. Så, med tanke på all utveckling är det väl värt att hålla ögonen öppna och fortsätta undersöka vad som händer på foundationfronten, då man aldrig riktigt vet vilka nya spännande varianter som kan dyka upp på butikshyllorna.

kalle