Introduktion om smink

Last modified date

Smink, makeup eller kosmetika är ett samlingsbegrepp för den typ av produkter som används för att applicera i ansiktet och ibland på resten av kroppen för att förbättra eller förändra ens eget eller någon annans utseende. Ett annat ord för att applicera makeup är kroppssmyckning. Det ordet används för att beskriva någon som tillfälligt eller under en längre tid använder någon form av kroppssmyckning för att framstå som mer attraktiv, för att ge ett skrämmande intryck eller för att markera personens sociala status.

Många kopplar ordet makeup till något som enbart används i syfte för att ge ansiktet ett annat intryck, men makeup går att använda till hela kroppen. Håret är också något som man skulle kunna säga att det sminkas när det får en annan färg än vad personen hade innan eller förbättrar den hårfärg personen redan har.

En annan sak som många tänker kring användandet av smink och andra skönhetsprodukter är att de är till för kvinnor, men det är bara något samhället fått för sig i nutid. Förut var skönhetsvård något som alla kunde använda sig av och så är det fortfarande.

Sminkindustrin är en väldigt stor industri som är inkluderande för alla kön, hudfärger och hudtyper. Det finns många olika sminkmärken som tävlar om att bli den största på marknaden. Eftersom makeup är en stor industri och är ett stort intresse för många är ett eget sminkmärke något de drömmer om att få starta. Nya sminkmärken startas hela tiden runt om i världen med förhoppningen att bli nästa stora inom branschen som ständigt förändras allt eftersom sminktrenderna ändras.

Det finns smink för nästan alla områden i ansiktet. Om du vill sminka dig finns det stora möjligheter att göra det. Med rätt färg, teknik och med rätt borstar kan du skapa en sminkning som får dig att känna dig snyggare eller piggare. Men alla sminkar sig inte i syfte att andra ska tycka de är mer attraktiva. Många sminkar sig för att de tycker om den kreativa biten med att få leka med färger.

Om du inte har sminkat dig förut finns det numera många olika sätt lära sig. Med internet och sociala medier har fler kunnat ta del av sminktips. På Youtube finns det massvis av olika tutorials. En tutorial är när någon handleder och ger ut kunskap inom ett ämne. Till exempel smink. Fördelen med att se på videor när någon utför en sminkning på ett pedagogiskt sätt på Youtube, Instagram eller TikTok är att du lätt kan se hur du ska gå till väga för att få en liknande sminkning och du kan pausa när du behöver. Förutom att smink är stort på Youtube finns det även nischade konton på Instagram och TikTok.

ivsupport