Hudvård som förbättrar makeupen

Last modified date

Känner du ibland att ditt smink inte sitter som du önskar? Då kan det vara en god idé att se över din hudvårdsrutin. Med en frisk och klar hy kommer din makeup både att kännas och se bättre ut. Bra hudvård förbereder huden och gör att sminket håller sig på plats under hela dagen. Här kan du läsa mer om vilken hudvård som behövs för att få sminket att sitta bättre.

Exfoliering

Exfoliering är en nyckelprodukt om du vill få en fin bas. Exfoliering är en kemisk peeling som avlägsnar döda hudceller, vilket bidrar till mer glow och jämnare hud. Det gör det även möjligt för efterföljande produkter att tränga ned på djupet. Med andra ord får du en mjuk och strålande hy. AHA- och BHA-syror är vanliga för exfoliering. Varumärket Exuviance står för avancerad hudvård och de erbjuder några av marknadens mest populära exfolieringar. Varumärket är grundat av forskarna som upptäckte och tog patent på AHA-syrateknologin. Hos Hudoteket.se kan du köpa många av de bästa produkterna från Exuviance. Här hittar du bland annat Exuviance SkinRise Morning Glow och Exuviance Daily Resurfacing Peel som är peeling-pads som ger fin lyster.

När du använder exfoliering är det viktigt att successivt vänja huden vid det. Du bör inte heller exfoliera för ofta eftersom det kan göra huden mer känslig för solens strålar. Om du använder produkter med AHA-syra eller andra aktiva ingredienser är det viktigt att alltid använda ett högt solskydd. Solskyddsfaktor skyddar huden mot farliga UV-strålar, men det bästa är såklart att undvika solen när den är som starkast.

Återfuktande kräm

Fukt är mycket viktigt om du vill få en frisk hy. En återfuktande kräm förbereder huden för efterföljande sminkprodukter. Applicera krämen rikligt och låt den sjunka in innan du applicerar ditt smink. Utan fukt finns det risk för att ditt smink ser kakigt ut. Det kan även lägga sig i fina linjer, vilket framhäver rynkor och får dig att se äldre ut. Om du däremot smörjer in ansiktet ordentligt fungerar krämen som en primer och gör att sminket sitter på plats under hela dagen.

Om du använder ögonsmink, exempelvis ögonskugga eller concealer under ögat, kan du med fördel smörja ögonområdet med en återfuktande ögonkräm. Det gör att ögonsminket sitter bättre. Ett återfuktande ögonserum, exempelvis Exuviance DePuffing Eye Serum, kan även minska svullnad och puffighet.

kalle