Tips för en bra sminkning

Last modified date

För att din sminkning ska bli så bra som möjligt finns det några saker du kan tänka på.

Utgå från ditt ansikte

Det bästa du kan göra för att din sminkning ska bli bra är att utgå från ditt eget ansikte. Om du inte vet vilken ansiktsform du har så finns det många bra guider på nätet. Det gäller också när det kommer till att följa tutorials. De utgår från sina ansikten och du ska därför utgå från ditt.

Ögonform

En annan sak som underlättar när du ska göra en sminkning är om du vet vilken sorts ögonform du har. Särskilt om du använder dig av ögonskugga så ger det olika effekt på olika sorters ögonformer och det finns olika knep för olika sorters ögonformer. För att ta reda på vilken ögonform du har finns det många bra guider på nätet.

Less is more

Om du är helt ny på smink och är i uppstartsfasen för att lära dig sminkningar är uttrycket less is more något du kan gå efter. Om du använder smink mer försiktigt i början ger det dig utrymme att se vad som blir bra och vad du gillar. Allt eftersom du lär dig olika sminktekniker och vilka färger som funkar bäst för dig kommer du kunna avancera.

Använd borstar

Att använda sig av sminkborstar är något man gjort sedan forntida Egypten. Det finns olika borstar för olika områden. Det finns också svampar som du blöter när du ska applicera din foundation.

ivsupport